Quantcast
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017 - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο τρίμηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο περιλαμβάνει mentoring & workshops, είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες: 10Muse, Active Social Networking (ASN), Blueline, CityCrop Automated Indoor Farming, Cube RM, Cyclefi, Datalization, Entranet, Exclusivi Ltd., FixGuard, Fresh Strips B.V., Hotelsonspot, JourneyPost, LilTECH, Metis Seagrass, OpenIchnos, QBRIQ, Save Bees, SentiGeek, SportsElectroceuticals, Spotawheel, Tesibit, 3asyR Ltd., TOORISTAS Private Company, και Wifins.

Σημειώνεται ότι από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο, έξι ανήκουν στο χώρο του Internet & Web, μία στον τομέα της Βιοτεχνολογίας & Υγείας, μία στον τομέα της Νανοτεχνολογίας, δέκα στο χώρο του Software, μία στο χώρο των Μεταφορών, δύο στο χώρο του Computer & Electronics Hardware, ενώ τέλος τέσσερις εξ’ αυτών ειδικεύονται σε άλλους τομείς.

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 27 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 2 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτού αξιόλογοι μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες.

Παράλληλα, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece. Για τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος του περιεχομένου των εργαστηρίων θα εμπλουτιστεί με υλικό από προγράμματα επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του MIT, με την υποστήριξη και εισηγήσεις από την EY.

Στο τέλος του τρίμηνου προγράμματος οι δέκα επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση.

H Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2017, στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org/ και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.