Quantcast
Νέες ιδέες στον χώρο της τεχνολογίας χρηματοδοτεί το Venture Friends - enikonomia.gr
share

Νέες ιδέες στον χώρο της τεχνολογίας χρηματοδοτεί το Venture Friends

δημοσιεύτηκε:

Νέες ιδέες, κυρίως στον χώρο της τεχνολογίας, έχουν χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του επενδυτικού ταμείου “Venture Friends” από τις αρχές του 2016 στην Ελλάδα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Απόστολος Αποστολάκης, σύμβουλος επενδύσεων και ένας εκ των μελών της ομάδας του επενδυτικού ταμείου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι, το 2016, η ομάδα προχώρησε 15 επενδύσεις σε τεχνολογικές start ups και πρόσθεσε ότι, στόχος των επενδυτικών κεφαλαίων τέτοιου τύπου είναι να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδοτική βοήθεια, ώστε εταιρείες να επεκταθούν διεθνώς.

Η ομάδα των συμβούλων επενδύσεων –τόνισε ο κ. Αποστολάκης- επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους Έλληνες εν δυνάμει επιχειρηματίες με στόχο να βοηθήσει διαδικτυακές επιχειρήσεις είτε στον χώρο του mobile (σ.σ ειδικά για φορητές συσκευές) και των κινητών εφαρμογών, είτε στον χώρο του web (σ.σ του κλασικού Διαδικτύου).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα δημοφιλή στο ευρύ κοινό είναι τα τεχνολογικά εκείνα “εργαλεία” και ειδικότερα οι επονομαζόμενες “πλατφόρμες διαμεσολάβησης”, διαδικτυακές και mobile πλατφόρμες που συνδέουν τον καταναλωτή με μία υπηρεσία.

Χαρακτηριστικές –όπως είπε ο κ. Αποστολάκης- είναι περιπτώσεις “του taxibeat που συνδέει τον καταναλωτή με τα ταξί” αλλά και άλλων, όπως εκείνων που συνδέουν τον καταναλωτή με την παροχή ειδικευμένων εργασιών, τα εστιατόρια, ή τους ειδικούς που βοηθούν τα παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, η πρόσβαση ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αγορά “είναι εύκολη” γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο τμήμα της αγοράς, αυτό που απευθύνεται στις επιχειρήσεις (Β2Β).

Αναλύοντας, δε, την παγκόσμια τάση που διαμορφώνεται, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι η επιχείρηση δεν χρειάζεται να επενδύσει σημαντικά χρήματα και να αγοράσει ή να αναπτύξει το λογισμικό που έχει ανάγκη. Η επιχείρηση -είπε ο κ. Αποστολάκης- μπορεί να πληρώνει με τον μήνα, ένα ποσό για να χρησιμοποιεί αυτό το λογισμικό με τη λογική που ‘ονομάζεται’ software as a service, τάση στην οποία οι Έλληνες σύμβουλοι έχουν ήδη επενδύσει και βοηθούν στο να δημιουργηθούν νέα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, τα (τεχνολογικά) εργαλεία που υπάρχουν σήμερα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο κοινό, αρκεί στις ελληνικές εταιρίες να υπάρχει “διάθεση για μάθηση και πρόσβαση στη γνώση”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.