Quantcast
Disrupt Greece: Ο νέος κύκλος καινοτομίας για τις ελληνικές startups άνοιξε - enikonomia.gr
share

Disrupt Greece: Ο νέος κύκλος καινοτομίας για τις ελληνικές startups άνοιξε

δημοσιεύτηκε:

Στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων και της ανάδειξης νέων επιχειρηματικών μοντέλων και πρακτικών, με επίκεντρο το ανθρώπινο κεφάλαιο και τα νέα ψηφιακά εργαλεία, είναι επιτακτική η ανάγκη να στηριχθούν και να αναδειχθούν ευκαιρίες που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία.

Το FortuneGreece, ο ηγέτης της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας, οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC), o οργανισμός που προωθεί την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις και η Παπαστράτος, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, εγκαινιάζουν έναν νέο, μεγάλο κύκλο καινοτομίας. Στόχος είναι η χαρτογράφηση και η ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Το 2017 βρίσκει τις ελληνικές startups σε ένα μεταβατικό στάδιο. Τα JEREMIE funds που χρηματοδότησαν «μαζικά» την τεχνολογική επιχειρηματικότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ολοκληρώσει την επενδυτική τους περίοδο. Το startup οικοσύστημα αναμένει πλέον τη δημιουργία των νέων επενδυτικών ταμείων στο πλαίσιο του προγράμματος EquiFund, το οποίο θα χρηματοδοτήσει με επενδυτικά κεφάλαια εταιρείες και νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Βασική επιδίωξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει ένα μοντέλο ανάπτυξης, που μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό «role model» για την ελληνική οικονομία, βάζοντας στο επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, το ταλέντο και την ευελιξία που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές startups που μπορούν να κάνουν «disrupt», συμβάλλοντας στο πολυπόθητο «restart».

O κύκλος καινοτομίας δεν δίνει απλώς ένα βήμα σε νέες εταιρείες να «μιλήσουν» για τις ιδέες τους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ενισχύει, επιπλέον, τις προσπάθειές τους, κατευθύνει τους νέους επιχειρηματίες, τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και τους φέρνει σε επαφή με έμπειρους συνεργάτες και μέντορες, που θα συμβάλουν στην εξέλιξή τους.

Παράλληλα, ανοίγει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για τους entrepreneurs τον δρόμο για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις και την πρόσβασή τους σε ένα ειδικό επιχειρηματικό κοινό, που εξασφαλίζει η παρουσία του Fortune και των ID-GC.

O κύκλος καινοτομίας περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:

1) Recruitment: H διαδικασία συγκέντρωσης, αξιολόγησης και επιλογής των νέων επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στη διαδικασία, και θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία τους. Οι επιχειρήσεις μποτούν να κάνουν την αίτησή τους στη σελίδα http://disrupt.fortunegreece.com/register/

2) Live Challenge: To Disrupt Greece by Fortune – ID είναι ένα μεγάλο event που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017 (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα). Στην εκδήλωση θα διαγωνιστούν οι ομάδες που θα αναδειχθούν από τη διαδικασία του recruitment, παρουσιάζοντας το business plan τους, αλλά και συμμετέχοντας σε simulation ενέργειες, που θα τους φέρουν σε επαφή με την αγορά.

3) Pivot & Exit: Το event είναι μόνο η αρχή. Για τους φιναλίστ θα σχεδιαστεί ειδικό πρόγραμμα καθοδήγησης από τους ID-GC (pivot programs), με στόχο την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες όπως mentoring, coaching, international networking και media exposure.

Για να μπείτε στον νέο κύκλο καινοτομίας, δείτε περισσότερα στο DISRUPT GREECE (http://disrupt.fortunegreece.com/)


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.