Quantcast
Μία startup παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για ανθρώπους με αυτισμό - enikonomia.gr
share

Μία startup παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για ανθρώπους με αυτισμό

δημοσιεύτηκε:

Αυξάνεται το δίκτυο της «A million senses», της πρώτης κοινωνικής start up επιχείρησης που παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες αποκλειστικά για ανθρώπους με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για το καλοκαίρι του 2017, έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της «A million senses» προορισμοί και καταλύματα σε Κρήτη και Αίγιο, με βάση την ευαισθησία, την προθυμία και την ικανότητά τους να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

‘Οπως τονίζεται, οι οικογένειες ατόμων με αυτισμό αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις που κάνουν δύσκολες ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες, όπως το πρωινό ή την ετοιμασία για το σχολείο. Οι διακοπές για τις περισσότερες από αυτές είναι αδύνατες ή επιβαρυμένες με μεγάλη προετοιμασία, που συχνά οι γονείς δεν έχουν την ενέργεια να κάνουν. Δουλεύοντας 20 χρόνια στον χώρο του αυτισμού στην Ελλάδα και με κίνητρο την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών με μέλη στο φάσμα του αυτισμού, αναγνωρίσαμε την ανάγκη για τη δημιουργία οργανωμένων πακέτων διακοπών, επισημαίνουν τα στελέχη της Start Up.

Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών για όλο τον χρόνο. Ο καιρός, οι παραλίες, η κουλτούρα, η φύση, η γαστρονομία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό διακοπών.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της «Α Μillion Senses» , κοινωνική λειτουργό Αγγέλα Μεννή «όραμά μας είναι η διαμόρφωση ενός χάρτη προορισμών με μεγάλη γκάμα επιλογής διακοπών για τις οικογένειες, από Ελλάδα και Εξωτερικό, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση όλων. Στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα έναν «Autism Friendly» προορισμό. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε συνεχώς το δίκτυο των «autism-friendly» καταλυμάτων, εναλλακτικών δραστηριοτήτων και μεγαλώνουμε την ομάδα μας με ειδικούς θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.