Quantcast
Νέα χρηματοδότηση ύψους 27 εκατ. δολ. για την νεοφυή επιχείρηση «Workable» - enikonomia.gr
share

Νέα χρηματοδότηση ύψους 27 εκατ. δολ. για την νεοφυή επιχείρηση «Workable»

δημοσιεύτηκε:

Η Ελληνικής προέλευσης νεοφυής επιχείρηση (startup) που εξάγει λογισμικό «Software-as-a-Service» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις «Workable» ανακοίνωσε σήμερα νέο γύρο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 27 εκ. δολαρίων στον οποίο συμμετείχαν τρεις θεσμικοί επενδυτές με έδρα το Λονδίνο: η Balderton Capital, η Notion Capital και η 83North (πρώην Greylock IL).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ελληνικής προέλευσης startup αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία διετία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες πενταπλασίασε το πελατολόγιό της που τώρα αριθμεί πάνω από 3.000 εταιρίες σε 52 χώρες, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδά της αυξάνονται κατά 15% ανά μήνα.

Η Workable απασχολεί σήμερα 48 εργαζομένους στην Αθήνα, το Λονδίνο και τη Βοστόνη. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Νίκο Μωραϊτάκη, οι πόροι από την νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση των προϊόντων της στην Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και για τη δημιουργία περίπου 100 νέων θέσεων εργασίας, η πλειοψηφία των οποίων στην Αθήνα.

Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια των επιχειρηματικών κεφαλαίων 7,4 εκ. δολαρίων “venture capital” που έχει ήδη αντλήσει η εταιρία τα τελευταία τρία χρόνια από την Greylock IL και το Jeremie Openfund II, που υπήρξε ο αρχικός θεσμικός επενδυτής.

Στο πλαίσιο της νέας επένδυσης, ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Openfund, ανέφερε: “Η συμμετοχή μερικών από τους ισχυρότερους Ευρωπαίους επενδυτές αποτελεί, μεταξύ άλλων, ψήφο εμπιστοσύνης και στο ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογικού επιχειρείν, το μέλλον του οποίου προδιαγράφεται ευοίωνο.”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.