Quantcast
Η Google εγκαινιάζει πρόγραμμα για Start Up επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Η Google εγκαινιάζει πρόγραμμα για Start Up επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Το δικό της πρόγραμμα «επιτάχυνσης» για νεοφυείς επιχειρήσεις (startup accelerator) αποφάσισε να ενεργοποιήσει η Google, παρέχοντας στους συμμετέχοντες όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, καθώς και την απαραίτητη καθοδήγηση (mentoring), ακολουθώντας τα βήματα των Y Combinator, 500 Startups και Techstars.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Launchpad Αccelerator και θα ενεργοποιηθεί σε τρεις επιχειρηματικά πολλά υποσχόμενες χώρες – την Ινδία, τη Βραζιλία και την Ινδονησία – με σκοπό να προωθήσει τις καινοτόμες ιδέες των τοπικών startups.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ότι οι εταιρείες αυτές θα πρέπει ως αντικείμενό τους να έχουν την δημιουργία «mobile products», για την υλοποίηση των οποίων η Google θα προσφέρει παροχή υπηρεσιών ύψους 250.000 δολαρίων και 50.000 δολαρίων ως «seed funding» – για τα οποία δεν θα απαιτείται η παραχώρηση ενός ποσοστού της εταιρείας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες θα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν όπως επιθυμούν, καθώς αναφέρεταιρητά ότι το ποσό αυτό προορίζεται για την ενοικίαση χώρων, πρόσβαση σε ένα «boot camp» διάρκειας δύο εβδομάδων στο Mountain View (Καλιφόρνια) και για ένα 6μηνο πρόγραμμα mentoring.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google σκοπεύει να καλύψει τις θέσεις των εκπαιδευτών με άτομα καταξιωμένα στο πεδίο της δράσης τους, τα οποία δεν θα είναι στελέχη της αμερικανικής εταιρείας.

Google Launchpad Αccelerator _

Οι startups που θα λάβουν μέρος στον πρώτο γύρο είναι:

– Βραζιλία: ProDeaf (μετατροπή κάθε γλώσσας σε νοηματική), Agrosmart («έξυπνες» αγροκαλλιέργειες), Elo7(χειροποίητες διακοσμητικές δημιουργίες).

– Ινδία: DoorMint (on-demand πλυντήρια σε Μουμπάι, Μπανγκαλόρ και Gurgaon), English Dost (εφαρμογή εκμάθησης Αγγλικών για Ινδούς), FranklyMe (εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο).

– Ινδονησία: Jojonomic (πλατφόρμα διαχείρισης οικονομικών), Kakatu (γονικός έλεγχος για το Διαδίκτυο), Setipe(«έξυπνη» πλατφόρμα γνωριμιών).

Η δραστηριότητα του Launchpad Αccelerator αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο η Google δεν είναι ακόμα σε θέση να διαθέσει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.