Quantcast
Ευκαιρίες για τις ελληνικές Start Ups, υπάρχουν στον κλάδο του Financial Technology - enikonomia.gr
share

Ευκαιρίες για τις ελληνικές Start Ups, υπάρχουν στον κλάδο του Financial Technology

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups, υπάρχουν στον κλάδο του Financial Technology (FinTech), αρκεί να επιδιώξουν την εξωστρέφεια και να ενταχθούν σε διεθνή προγράμματα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα εκδήλωσης που διοργάνωσε στο InnovATHENS το startupper.gr, με συμμετέχοντες το Νεκτάριο Λιόλιο, Co-founder και CEO του Startupbootcamp FinTech και τον Γιάννης Δοξαρά, Founder και CEO της Warply, αλλά και της νέο-ιδρυθείσας startup Blockpoint.

Ο Νεκτάριος Λιόλιος αναφέρθηκε αρχικά στους στόχους του Startupbootcamp FinTech, που στην αρχή ήταν να βοηθήσει τις τράπεζες να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιουργούσε η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το Startupbootcamp FinTech ξεκίνησε την πορεία του στο Λονδίνο. Όπως είπε, η αγγλική πρωτεύουσα παρέχει ιδανικό περιβάλλον ώστε το Startupbootcamp FinTech να μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των startups για πρόσβαση σε όσο το δυνατό περισσότερες τράπεζες, αλλά και τις τράπεζες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό περιβάλλον των startups.

Σημείωσε ακόμα το ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των startups, τόσο σε φορολογικό επίπεδο, όσο και σε νομοθετικό, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από 4 μήνες το Startupbootcamp FinTech ξεκίνησε τη δραστηριότητά του και στη Νέα Υόρκη. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups, αρκεί να επιδιώξουν την εξωστρέφεια και να ενταχθούν σε διεθνή προγράμματα, και πρόσθεσε ότι το Startupbootcamp FinTech είναι πρόθυμο να εντάξει στους κόλπους του ελληνικές startups που δραστηριοποιούνται σε σχετικά αντικείμενα.

Από την πλευρά του, ο Founder και CEO της Warply, Γιάννης Δοξαράς, αναφέρθηκε στις νέες τάσεις που γνωρίζουν ιδιαίτερη άνοδο στην Ελλάδα και ενέχουν μεγάλες ευκαιρίες και για τις ελληνικές startups.

Όπως είπε, ιδιαίτερη ανάπτυξη γνωρίζει ο κλάδος της έρευνας εμπειρίας πελατών, όπου οι μέθοδοι αξιολόγησης των σχετικών στοιχείων έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ενώ σημαντικά αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο και οι τάσεις για «ενοποίηση» των κανόνων και νόμων στις χρηματοοικονομικές αγορές παγκοσμίως.

Eπίσης, τόνισε ότι μεγάλη άνοδο αναμένεται να γνωρίσει και ο κλάδος των online συναλλαγών, ενώ σημαντικές ευκαιρίες αναμένονται και από την άνοδο των κλάδων των gift cards, των δανείων, των εναλλακτικών τρόπων πληρωμών (google wallet, apple pay κλπ) και του mobile γενικότερα.

Τέλος, αναφορικά με το ρόλο που έχει παίξει στην ανάπτυξη των startups το δυσμενές σημερινό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, είπε πως ναι μεν μια οικονομία σε ύφεση δεν ευνοεί τη γρήγορη ανάπτυξη των startups αλλά, από την άλλη, το σημερινό οικονομικό περιβάλλον έχει «επαναφέρει» την αγορά στα «πραγματικά» της επίπεδα, με αποτέλεσμα να «συγκρατεί» τις startups από «υπερβολές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.