Quantcast
Η Start-up που δεν έχει άδεια τραπεζικής, έχει όμως ένα εκατομμύριο πελάτες - enikonomia.gr
share

Η Start-up που δεν έχει άδεια τραπεζικής, έχει όμως ένα εκατομμύριο πελάτες

δημοσιεύτηκε:

Η γαλλική Start-up εταιρεία Linxo δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια για την άσκηση τραπεζικών δραστηριοτήτων, ωστόσο έχει καταφέρει να αποκτήσει ήδη ένα εκατομμύριο πελάτες και να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Η εταιρεία Linxo έχει αναπτύξει μία εφαρμογή, μέσω της οποίας όλες οι συναλλαγές και τα στοιχεία όλων των τραπεζικών λογαριασμών του χρήστη εμφανίζονται σε μία και μόνο οθόνη προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χρήστες στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Οι περίπου ένα εκατομμύριο χρήστες που έχουν εμπιστευτεί μέχρι στιγμής την Linxo προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας Bruno Van Haetsdaele.Η Linxo συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια ευρώ στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της και αναμένεται να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στον επόμενο.

Σε ό,τι αφορά τυχόν προβλήματα της εταιρείας με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ο Bruno Van Haetsdaele εξηγεί: «μέχρι στιγμής, δεν έχουμε μπει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών, επειδή δεν γίνονται μετακινήσεις χρημάτων. Υπάρχουμε για να βοηθάμε τους χρήστες να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με λίγα μόνο «κλικ». Δεν χρειαζόμαστε τραπεζική άδεια γι αυτό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.