Quantcast
Jeremie: 34 startups έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί - enikonomia.gr
share

Jeremie: 34 startups έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί

δημοσιεύτηκε:

Στα 21 εκατ. ευρώ ανέρχονται το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών μέσω των funds που χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jeremie, όπως ανέφερε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” με αντικείμενο την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την πορεία των Jeremie funds, ο κ. Δασκαλάκης επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 37 χρηματοδοτήσεις σε 34 επιχειρήσεις από τα 4 επενδυτικά funds που δημιουργήθηκαν με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Jeremie. Ο κ. Δασκαλάκης δεν αναφέρθηκε πάντως στο τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις startups από τα 4 funds του Jeremie. Τόνισε, όμως, ότι τα startups δημιουργούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας, αν και όχι τόσες ώστε να λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ επιπλέον βοηθούν σημαντικά στην αλλαγή της νοοοτροπίας και έκλεισε σημειώνοντας ότι αυτού του είδους οι νεοφυείς επιχειρήσεις ζητούν επενδύσεις σε υποδομές όπως και ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μην αποχωρούν από τη χώρα.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του Υμπέρ Κοτογκνί, αναπληρωτή διευθυντή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) που είναι και υπεύθυνο για το πρόγραμμα Jeremie. Ο κ. Κοτογκνί έδειξε αρκετά ικανοποιημένος από την πορεία των χρηματοδοτήσεων και τόνισε ότι ήταν μεγάλη επιτυχία ότι τα 4 Jeremie funds βρήκαν το 2012 κεφάλαια από 20 ιδιώτες επενδυτές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα να βρίσκεται στην κορύφωση της. “Μη σταματήσετε, συνεχίστε να τροφοδοτείται την αγορά” ήταν η δήλωση του κ. Κοτογκνί, προσθέτοντας ότι αυτό που βλέπει όσον αφορά την Ελλάδα είναι η ανάγκη για περισσότερες χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια λειτουργίας τους (early stage funding).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.