Quantcast
Μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις πραγματοποιήθηκε εναντίον ειδικού ασφαλείας - enikonomia.gr
share

Μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις πραγματοποιήθηκε εναντίον ειδικού ασφαλείας

δημοσιεύτηκε:

Μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις έλαβε πρόσφατα χώρα εναντίον ενός ειδικού στην κυβερνοασφάλεια, αφού ο ίδιος είχε κατονομάσει δύο χάκερς που πραγματοποιούν τέτοιου είδους παραβιάσεις με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Η επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS) είχε στόχο την ιστοσελίδα του ειδικού σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο, Μπράιαν Κρεμπς. Στο αποκορύφωμά της η επίθεση κατέκλυσε το website με 620Gigabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, κείμενα που βρέθηκαν σε πακέτα δεδομένων συνιστούν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως «αντίποινα» εναντίον του Κρεμπς επειδή αποκάλυψε τους δύο χάκερ.

Σε ανάρτησή του ο ειδικός περιγράφει λεπτομερώς την επίθεση, η οποία ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης και κορυφώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι επιθέσεις DDoS εκτελούνται συνήθως με σκοπό να θέσουν εκτός λειτουργίας μια ιστοσελίδα, ωστόσο το website του Κρεμπς παρέμεινε online, χάρη στην άμεση αντίδραση των μηχανικών ασφαλείας. Ο ίδιος είπε ότι ο όγκος των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τη μεγαλύτερη επίθεση που είχαν δει ποτέ.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει δει ποτέ το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Κρεμπς.

Ο ειδικός εικάζει ότι αιτία για την επίθεση ήταν ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου και στο οποίο κατονόμαζε δύο Ισραηλινούς που φέρεται ότι βρίσκονταν πίσω από την υπηρεσία vDos. Η vDos είναι γνωστό ότι πραγματοποιεί κατά παραγγελία επιθέσεις σε ιστοσελίδες και φυσικά με κάποιο χρηματικό αντίτιμο.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου, οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δύο άνδρες, τους οποίους είχε κατονομάσει ο Κρεμπς. Λίγες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και με τον όρο ότι κανείς από τους δύο δεν θα έπρεπε να πλησιάσει οποιοδήποτε είδους ηλεκτρονικό εξοπλισμό για 30 ημέρες, ενώ τους είχε απαγορευτεί και η πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Ανάμεσα στα κείμενα που ανακαλύφθηκαν στα πακέτα δεδομένων της επίθεσης ήταν και ένα που ζητούσε την απελευθέρωση τους ενός εκ των δύο ανδρων.

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό οι δύο χάκερ να σχετίζονται με την επίθεση», δήλωσε ο Κρεμπς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.