Quantcast
Η Αθήνα στην καρδιά της καινοτομίας και της ψηφιακής υγείας - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα στην καρδιά της καινοτομίας και της ψηφιακής υγείας

δημοσιεύτηκε:

Το eHealth Forum 2016, η ελληνική διοργάνωση για την προαγωγή της ηλεκτρονικής υγείας, για πρώτη φορά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο σημεία της Αθήνας στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016.

1 Φόρουμ σε 2 Σημεία της Αθήνας

Σημείο 1: Το eHealth Forum με τίτλο «eHealth: καταλύτης μεταρρύθμισης, μοχλός ανάπτυξης», στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, είναι το σημείο συνάντησης και συνεργασίας φορέων και κυβερνήσεων με τη γνώση και την εξειδίκευση στην ηλεκτρονική υγεία.

Σημείο 2: Το eHealth Forum Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, είναι η πρώτη έκθεση καινοτόμων τεχνολογιών υγείας ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο καλούμε να έρθει για να βιώσει την καινοτομία στην ψηφιακή υγεία και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Το eHealth Forum εστιάζει στην πληροφόρηση, το νομοθετικό πλαίσιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και στην επιχειρηματικότητα. Παγκοσμίως διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναφερθούν σε εφαρμογές eHealth που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τους κλινικούς ιατρούς και τους ασθενείς τους, αλλά και σε πραγματικά παραδείγματα εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας που βοηθούν να παραμένουμε υγιείς μέσα από την πρόληψη, και να ακολουθούμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που αυξάνει την ευεξία μας.

Το eHealth Forum Festival φέρνει την τεχνολογία κυριολεκτικά στα χέρια των πολιτών, καταναλωτών αλλά και ασθενών, ώστε να βιώσουν το μέλλον μέσα από μια διαδραστική και διασκεδαστική έκθεση με ελεύθερη είσοδο. Φέρνουμε στην Αθήνα τις καλύτερες startup, επιχειρηματίες του χώρου, ερευνητικά κέντρα, spin-offs, επενδυτές και τις μεγάλες εταιρείες του ψηφιακού κόσμου, και παρουσιάζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρακτικές εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών που θα αλλάξουν την καθημερινοτητά τους.

Η Αθήνα και οι πολίτες της στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής υγείας

Στόχος μας είναι να γίνει η Αθήνα κόμβος επαγγελματικής συνεργασίας των φορέων της ηλεκτρονικής υγείας από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε το έδαφος για συλλογική επαγγελματική συνεργασία και διευκόλυνση των φορέων από όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα παρουσιάζουμε τις αρχές και τις πρακτικές εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας στους χρήστες της, καταναλωτές, και πολίτες της Αθήνας.

Το eHealth Forum επιδιώκει να καλύψει κατά το δυνατόν το ευρύ πεδίο της ηλεκτρονικής υγείας. Έτσι, φέτος, η Mindwork Business Solutions Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ε.Π.Ε. διοργανώνει το συνέδριο eHealth Forum σε συνεργασία με το HL7 Hellas –που έχει την προεδρία της διοργάνωσης- την ECHAlliance, το Ελληνικό Δίκτυο EIP on AHA, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη των IHE Europe, EHTEL, HL7 International, του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), της Open Health Alliance, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)· παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε ελληνικούς και ξένους επιστημονικούς φορείς της πληροφορικής και της εργαστηριακής και κλινικής ιατρικής, ενώ επιδιώκει και τη συμμετοχή της Επιτροπής της Ε.Ε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.