Quantcast
Συσπείρωση των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών κατά του διατάγματος Τραμπ - enikonomia.gr
share

Συσπείρωση των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών κατά του διατάγματος Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 100 αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες έχουν καταθέσει ένα νομικό έγγραφο στο οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος σε ανθρώπους που κατάγονται από 7 μουσουλμανικές χώρες, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει αρνητικά τον κλάδο, αποτρέποντας την πρόσληψη ταλαντούχων μεταναστών.

Ανάμεσα στις εταιρείες που υπέγραψαν το έγγραφο είναι η Apple, η Google, το Facebook, η Microsoft, καθώς και μικρότερες επιχειρήσεις, όπως η Uber, το Reddit, το Netflix και το Dropbox. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, από το έγγραφο λείπουν οι υπογραφές της Amazon και της Tesla.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι το εκτελεστικό διάταγμα βλάπτει την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εταιρειών. Επισημαίνεται επίσης, ότι το διάταγμα είναι παράνομο.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η φιλο-μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ «δεν αφορά μόνο σε νέους μετανάστες που επέλεξαν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και στις αμερικανικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές, οι οποίοι αποκτούν τεράστια πλεονεκτήματα από το ταλέντο και την ενέργεια των μεταναστών». Οι τεχνολογικές εταιρείες υποστηρίζουν επίσης, ότι το διάταγμα αυτό θα «δώσει κίνητρα στο να γίνουν επενδύσεις σε ξένες χώρες και όχι στις ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, το νομικό έγγραφο έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο κι εάν το δικαστήριο κρίνει την απαγόρευση παράνομη, είναι πιθανό η κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσφυγές και η υπόθεση να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.