Quantcast
Έφηβοι σε ... ειδικές αποστολές για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις - enikonomia.gr
share

Έφηβοι σε … ειδικές αποστολές για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις

δημοσιεύτηκε:

Είναι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και αναλαμβάνουν –μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκστρατείες για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στις πόλεις της Ελλάδας (Ecomobility και Free Mobility)- να προσεγγίσουν κοινωνικά προβλήματα και να βρουν μία αποτελεσματική λύση.

Ένα παράδειγμα εφήβων με αυτόν τον στόχο είναι η ομάδα εργασίας από το Γυμνάσιο Μυγδονίας, που συμμετέχει στην εκστρατεία για πέμπτη χρονιά και φιλοδοξεί να δώσει λύσεις σε θέματα ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ορισμένα από τα παιδιά της ομάδας που βρέθηκαν στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση των εκδηλώσεων των Ecomobility και Free Mobility, οι Μιχαέλα Σταυριανού, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Μαρία Καμπέρη και Δήμητρα Βελλίδου, δήλωσαν πως μέσα από το πρόγραμμα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα θέματα της οικολογικής και ανεμπόδιστης μετακίνησης.

Φέτος, η ομάδα εργασίας του Γυμνασίου αναδεικνύει το θέμα της γέφυρας του Δερβενίου, το οποίο- όπως λένε- είναι σημαντικό για την περιοχή, καθώς θα μειώσει την απόσταση που χρειάζεται για να φθάσουν στον τόπο διαμονής τους και θα αποτελέσει μια ασφαλέστερη λύση μετακίνησης.

Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο

Φέτος, ξεκινούν για πρώτη φορά από τη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις των Ecomobility και Free Mobility με την παρουσίαση των εργασιών των ομάδων από το 2ο Γυμνάσιο Συκεών, το Γυμνάσιο του Ελληνικού Κολεγίου, το Γυμνάσιο Μυγδονίας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο συντονιστής της εκστρατείας, Θάνος Ζαφειρόπουλος, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι μια παράλληλη δράση του προγράμματος είναι η δημιουργία ομάδων πολιτών. Αυτές οι ομάδες θα εντοπίζουν τα “κακώς κείμενα” (παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες κ.ά) και θα επιδιώκουν τη λύση των προβλημάτων μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο (ενημέρωση φορέων κ.ά).

Τριάντα πόλεις συμμετέχουν στην εκστρατεία απ’ όλη την Ελλάδα που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Η νικήτρια ομάδα των μαθητών θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Η Αντωνία Δαρδιώτη (συντονίστρια της εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα) τόνισε ότι από τη Βόρεια Ελλάδα συμμετέχουν συνολικά δέκα περιοχές (πόλεις και δήμοι) και από τη Θεσσαλονίκη τρεις, οι δήμοι Μυγδονίας, Νεάπολης – Συκεών και Θέρμης.

Η εκστρατεία Ecomobility 2016-17 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην εκστρατεία “συστρατεύονται” επιστημονικά ιδρύματα, οργανισμοί και φορείς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.