Quantcast
Το αυτοκίνητο που... πετάει είναι πραγματικότητα- Μάθετε πόσο κοστίζει - enikonomia.gr
share

Το αυτοκίνητο που… πετάει είναι πραγματικότητα- Μάθετε πόσο κοστίζει

δημοσιεύτηκε:

Κι όμως πραγματικότητα αποτελεί το αυτοκίνητο που… πετάει. Το AeroMobil Flying Car είναι ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου, το οποίο παρουσιάστηκε σε έκθεση στο Μονακό, μόνο που όποιος θέλει να το αγοράσει, πρέπει να πληρώσει αδρά από 1,2 έως 1,5 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα τη Σλοβακία.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σχεδιάζει να παράγει αρχικά 500 τέτοια “αυτοκινητο- πλάνα”, με τα πρώτα εξ αυτών να αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες μέσα στο 2020.


Το διθέσιο AeroMobil, που έχει σχήμα σταγόνας και υβριδικό κινητήρα, διαθέτει τόσο τέσσερις ρόδες όσο και δύο φτερά αεροπλάνου, τα οποία διπλώνουν, όπως ενός εντόμου, στα πλευρά του οχήματος μέσα σε τρία μόνο λεπτά. Έτσι, μετατρέπεται γρήγορα από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και αντίστροφα.

Η ακτίνα δράσης του στο δρόμο φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και στον αέρα τα 750 χιλιόμετρα, ενώ η ταχύτητά του στο δρόμο αγγίζει επίσης τα 100 χιλιόμετρα.

Όμως υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να είναι κανείς ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μέσου. Θα πρέπει να το απογειώνει από κάποιο αεροδρόμιο ή άλλο μέρος με αεροδιάδρομο (και όχι από το δρόμο έξω από το σπίτι του, κάτι που είναι παράνομο), ενώ θα πρέπει προφανώς να διαθέτει τόσο άδεια οδηγού όσο και πιλότου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.