Quantcast
Τα βιντεοπαιχνίδια που «έσπασαν» τα ταμεία! - enikonomia.gr
share

Τα βιντεοπαιχνίδια που «έσπασαν» τα ταμεία!

δημοσιεύτηκε:

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μία κατηγορία προϊόντων που όσοι τα αγαπούν είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα αποκτήσουν, ενώ περιμένουν πώς και πώς κάθε νέα έκδοση δημιουργώντας τεράστιες ουρές αναμονής. Ποιες είναι, όμως, οι σειρές βιντεοπαιχνιδιών που έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες πωλήσεις;

Grand Theft Auto

Η σειρά «Grand Theft Auto» της εταιρείας Rock Star Games έκανε την εμφάνισή της το 1997. Μέχρι σήμερα, η σειρά έχει πουλήσει 240 εκατομμύρια αντίτυπα. Μάλιστα, η έκδοση «GTA V» έκανε πωλήσεις ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της!

Call of Duty

Η σειρά «Call of Duty» της Activision έκανε ντεμπούτο το 2003 κι έκτοτε κατατάσσεται σταθερά στη λίστα με τα πλέον ευπώλητα βιντεοπαιχνίδια κάθε χρονιάς. Έχει πουλήσει 250 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Pokemon

Η προσφάτως αναγεννημένη σειρά «Pokemon» της Nintendo έκανε την εμφάνισή της το 1996. Έκτοτε, έχει πουλήσει 280 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ οι ήρωες της πρωταγωνιστούν σε τηλεόραση, κινηματογράφο και παιδικά παιχνίδια.

Tetris

Το γνωστό σε όλους μας Tetris έγινε βιντεοπαιχνίδι το 1984 από την εταιρεία The Tetris Company και έχει πουλήσει 495 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Mario

To 1981 έκανε την πρώτη του εμφάνιση το βιντεοπαιχνίδι «Mario» της Nintendo. Η αρχική εκδοχή του παιχνιδιού έχει πουλήσει 311 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ ο Σούπερ Μάριο αποτελεί σήμερα την πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα βιντεοπαιχνιδιού σε όλον τον κόσμο. Όλες οι εκδοχές του βιντεοπαιχνιδιού έχουν πουλήσει συνολικά 528,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πηγή: Money Magazine

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.