Quantcast
Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χωρίς οδηγό στο Ντουμπάι - enikonomia.gr
share

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χωρίς οδηγό στο Ντουμπάι

δημοσιεύτηκε:

Αυτόνομα λεωφορειάκια χωρίς οδηγό, που κινούνται σε ξεχωριστή λεωφορειολωρίδα, άρχισε να δοκιμάζει το Ντουμπάι με την ευκαιρία της Συνόδου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση (World Government Summit) που πραγματοποιείται στην πόλη αυτές τις μέρες.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, που έχουν σχεδιασθεί για μικρές και μέσες αποστάσεις, έχουν μήκος 2,87 μέτρων, πλάτος 2,24 και ύψος 2,82, ενώ το βάρος τους είναι περίπου ενάμιση τόνος. Μπορούν να εξυπηρετήσουν το καθένα μέχρι δέκα επιβάτες (έξι καθιστούς και τέσσερις όρθιους) αναπτύσσοντας μέση ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα.

Κάθε λεωφορειάκι είναι εφοδιασμένο με μια μπαταρία που του δίνει αυτονομία κίνησης για τρεις ώρες, ενώ επαναφορτίζεται σε έξι ώρες. Δύο ή παραπάνω από τα λεωφορειάκια μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποτελέσουν συρμό μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το πολύ και να αποσυνδεθούν μέσα σε μόνο πέντε δευτερόλεπτα (όλα αυτά μόνα τους, χάρη στις κάμερες και στις ηλεκτρομηχανολογικές τεχνολογίες που διαθέτουν).

Η πρωτοβουλία της αρμόδιας Αρχής Μεταφορών του Ντουμπάι (Roads and Transport Authority-RTA) εντάσσεται στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της αραβικής πόλης να γίνει η πιο «έξυπνη» στον κόσμο. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι έως το 2030 το 25% των μετακινήσεων να γίνεται με αυτόνομα οχήματα.

Τα λεωφορειάκια κατασκευάζονται στην Ιταλία για λογαριασμό της αμερικανικής Next Future Transportation, με την οποία έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση προμήθειας η RTA του Ντουμπάι.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.