Quantcast
Στην Αθήνα για πρώτη φορά το φεστιβάλ Robotex - enikonomia.gr
share

Στην Αθήνα για πρώτη φορά το φεστιβάλ Robotex

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, το Robotex που ξεκίνησε το 2001 από μια ομάδα καθηγητών στο Ταλίν της Εσθονίας και σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από δέκα χώρες του κόσμου και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του “The Cube”, ενός χώρου συνεργατικής φιλοξενίας ομάδων που θέλουν να αναπτύξουν τα σχέδια τους, ο οποίος έχει αναλάβει την διοργάνωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου με την συνεργασία του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν διαγωνισμό ρομποτικής, έκθεση κατασκευών, τεχνολογίας, συνέδριο, και εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής

Στόχος της διοργάνωσης του Robotex στην Ελλάδα είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες των νέων τεχνολογιών, μαθηματικών, μηχανικών καθώς και να εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους. Επίσης να προωθήσει την, σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα. και να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεργασία με τον ΕΕΛΛΑΚ, στο πλαίσιο της Robotex αλλά και ευρύτερα, για την ανάπτυξη προσβάσιμου παιδαγωγικού περιεχομένου, πόρων και εργαλείων για τη εκπαιδευτική ρομποτική, την ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ επιστημόνων και αγοράς κλπ, και για την ανάπτυξη της κοινότητας ρομποτικής και STEAM γενικά. Το σημαντικότερο είναι ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες για ζητήματα πρόσβασης στη γνώση, για τις ανοικτές τεχνολογίες και για το ρόλο των κοινοτήτων στην πρόοδο της κοινωνίας

Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Εσθονίας στην Αθήνα, κ. Priit Pallum, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενικότερη εκπαιδευτική σημασία του Φεστιβάλ για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού και ειδικά του νεανικού στις νέες εξελίξεις που έρχονται. Αναφέρθηκε στο στόχο να δημιουργηθούν 50.000 νέες startup μέχρι το 2020 στο τομέα της ρομποτικής διεθνώς, επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος αυτός αριθμός είναι απαραίτητος καθώς εκτιμάται ότι ένας ποσοστό μόλις 2%-4% από αυτές θα επιβιώσει μετά από 12 με 18 μήνες που θα ιδρυθεί και ένα αντίστοιχο ποσοστό θα δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες με διεθνή εμβέλεια.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.