Quantcast
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους συνδέονται online μέσω smartphone - enikonomia.gr
share

Έξι στους δέκα Ευρωπαίους συνδέονται online μέσω smartphone

δημοσιεύτηκε:

Συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, ακόμη κι όταν βρίσκονται εν κινήσει, επιδιώκουν να είναι οι Ευρωπαίοι χρήστες του Ίντερνετ, με τις φορητές συσκευές να κερδίζουν έδαφος ως μέσο περιήγησης στον παγκόσμιο ιστό. Αν και ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής παραμένει το βασικό μέσο για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με τους Ευρωπαίους να το επιλέγουν σε ποσοστό 90%, το 73% των χρηστών του Ίντερνετ δηλώνει ότι χρησιμοποιεί μια φορητή συσκευή προκειμένου να “σερφάρει”, ενώ το 21% κάνει χρήση μιας συσκευής ψυχαγωγίας.

Αναλυτικά, σήμερα περίπου έξι στους δέκα χρήστες του Διαδικτύου στην Ευρώπη (το 58%) συνδέονται στο Ίντερνετ μέσω smartphone, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα (64%) επιλέγουν το laptop ή το netbook, για να βρεθούν online. Επιπλέον, περίπου το ένα τρίτο των χρηστών στην Ευρώπη εμπιστεύονται για τη σύνδεση τους στο Διαδίκτυο μια συσκευή tablet (36%), ενώ το 16% δηλώνει ότι αποκτά πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Smart TV, με ένα 14% να επιλέγει τη σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ωστόσο, δεν ανήκει στην κατηγορία των smartphones. Την ίδια στιγμή, οι κονσόλες gaming (9%) και οι συσκευές που επιτρέπουν το e-reading (7%) εμφανίζονται σπάνια μεταξύ των επιλογών των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό Ευρωβαρόμετρο, οι Ισπανοί (71%) και οι Ιταλοί (61%) είναι οι πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους – έναντι άλλων συσκευών – για να βρεθούν online.

Την ίδια στιγμή, σε Σλοβενία, Ουγγαρία και Κροατία κυριαρχούν οι χρήστες, που δηλώνουν ότι προτιμούν να συνδέονται μέσω σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή (63%, 61% και 57%, αντίστοιχα).

Επιπλέον, ενώ οι ερωτηθέντες σε Ισπανία, Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία δηλώνουν σε ποσοστό 87% ότι είναι πιο πιθανό να συνδεθούν μέσω μια φορητής συσκευής (tablet, κινητό τηλέφωνο ή e-reader), οι χρήστες του ίντερνετ σε Μεγάλη Βρετανία (41%) και Σουηδία (34%) είναι εκείνοι που εκφράζουν τις μικρότερες προοπτικές στη χρήση κάποιας συσκευής ψυχαγωγίας (Smart TV ή μια κονσόλα gaming).

Διαφορά ηλικίας
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός καταναλωτή για την online σύνδεση του. Για παράδειγμα, το 83% των χρηστών του Διαδικτύου, ηλικίας 15-24 ετών, δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το smartphone για να περιηγηθεί στο Ίντερνετ, έναντι μόλις 32% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 55 ετών και άνω.

Ποσοστά χρήσης
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών και συγκεκριμένα το 82%, κάνει χρήση του Διαδικτύου, με 69% να απαντά ότι συνδέεται σε καθημερινή βάση.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης του Ίντερνετ βρίσκονται, κατά κύριο λόγο, στο Βορρά, με τα ποσοστά της διείσδυσης να διαμορφώνονται σε 94% στην Ολλανδία, 93% στη Δανία, 92% στη Σουηδία και 90% στη Φινλανδία.

Ρουμανία, (70%), Βουλγαρία (72%) και Πορτογαλία (74%) είναι τα μόνα κράτη – μέλη, όπου οι πολίτες χρησιμοποιούν το Ίντερνετ σε ποσοστό, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από τα τρία τέταρτα του πληθυσμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.