Quantcast
Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης για διαφθορά - enikonomia.gr
share

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης για διαφθορά

δημοσιεύτηκε:

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με βάση ενταλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν χθες το βράδυ στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη και έκαναν εκτεταμένες έρευνες ενώ τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην ασφάλεια. Η υπόθεση αφορά – σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, απο γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλλε το ποσό της μίζας – σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε σύμφωνα με την κατηγορία για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channe


Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.