Quantcast
Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από εφοριακούς - enikonomia.gr
share

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από εφοριακούς

δημοσιεύτηκε:

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών σε κτίριο του υπουργείου επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους, η κατάληψη πραγματοποιείται ως ένδειξη αντίδρασης στην μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή, που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή.

Σε λίγη ώρα πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα -όπως υποστηρίζουν- του νομοθετήματος, την επαπειλούμενη αμφισβήτηση των μελλοντικών δημοσίων εσόδων προς βεβαίωση και τις επιπλοκές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που οι οργανικές τους θέσεις θα μεταφερθούν στην νέα Αρχή.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αντικαταστήσει από το 2017 τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ο επικεφαλής της θα έχει τον τίτλο του διοικητή.

Η Αρχή έχει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια (θα έχει δικό της προϋπολογισμό) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν υπόκειται και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.