Quantcast
Κουρουμπλής: Η ρύθμιση του χρέους θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής: Η ρύθμιση του χρέους θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις

δημοσιεύτηκε:

«Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι προσπάθειες που κάνει σήμερα η κυβέρνηση, δεν έχουν τις συνέπιες τους σε αυτό που έγινε μέχρι τώρα τα τελευταία έξι χρόνια. Παραλάβαμε τη χώρα βυθισμένη στην κρίση και στη χρεοκοπία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο μέσα από μία σκληρή διαπραγμάτευση, για την οποία ο κόσμος έχει πειστεί ότι έχει μέσα της την ειλικρίνεια, να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις όλων αυτών των μέτρων να φτάσουμε στην Ιθάκη , γιατί για μας η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους προκειμένου να απελευθερώσουμε παραγωγικές δυνάμεις και να αρχίσει η ανάπτυξη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου για την 152η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι όραμα της κυβέρνησης είναι μία πραγματική ανάπτυξη που θα αφορά, όπως είπε, ολόκληρη την κοινωνία και δεν θα είναι μία ‘ανεργειογόνος’ ανάπτυξη.

«Αυτό είναι το όραμά μας, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα , εδώ θα κριθούμε θα δοκιμαστούμε και βεβαίως οφείλει ο ελληνικός λαός στο τέλος της τετραετίας , αφού έχουμε κάνει και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρούμε, όπως είναι η επαναθεσμοποίηση του κράτους , η διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας , ο νέος εκλογικός νόμος, όλα αυτά θα διαμορφώσουν, ένα νέο εντελώς καινούργιο θεσμικό πλαίσιο που θα απελευθερώνει δυνάμεις στον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα στις δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών, διασαφήνισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το χωροταξικό, ενώ εκείνο που προέχει όπως είπε, είναι η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει την αυτοδιοίκηση σε μία ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

«Η επαναθεσμοποίηση που θα επιχειρηθεί με βάση τον Νόμο που ψηφίστηκε, αφορά την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, δηλαδή την πραγματική αποκέντρωση του κράτους, την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και την σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση των οικονομικών της αυτοδιοίκησης. Δε θα ανοίξουμε θέμα χωροταξικό αυτή τη στιγμή, εκείνο που προέχει είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο που πρέπει να παίξει, σε μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, μειώνοντας τις ανισότητες που χωρίζουν διαδημοτικά, διαπεριφερειακά την πατρίδα. Είναι μία μεγάλη δοκιμασία που θα την υποστούμε και εμείς, όπως την υπέστησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις και δω θα φανεί πόσο πιστεύουμε στην αποκέντρωση, δηλαδή πόσο δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό της κεντρικής διαχείρισης των πραγμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.