Quantcast
Guardian: Αυτή τη φορά το ΔΝΤ φέρνει «δώρα» στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Guardian: Αυτή τη φορά το ΔΝΤ φέρνει «δώρα» στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Αυτή τη φορά το ΔΝΤ φέρνει “δώρα” στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian τονίζοντας ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτή την Κυριακή και τις άλλες παρόμοιες του παρελθόντος, είναι πως αυτή τη φορά η «μάχη» δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, αλλά μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από ένα σκίτσο όπου η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται ως η μαγείρισσα της Ευρώπης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, φορώντας μία ποδιά στα χρώματα της σημαίας της Γερμανίας διαβάζει τη συνταγή με τίτλο «40 χρόνια αποπληρωμή» που της υποδεικνύει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην άλλη πλευρά του σκίτσου απεικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, τυλιγμένος με μία σκισμένη ελληνική σημαία. Ο Πρωθυπουργός απλώνει τα χέρια του και κρατώντας ένα πιάτο περιμένει μία μερίδα από την «σούπα της ΕΕ».

Οι Ευρωπαίοι θέλουν απεγνωσμένα τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ είναι διατεθειμένη να δώσει την στήριξή της υπό δύο προϋποθέσεις: ένα αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος και μια αξιοπρεπή ελάφρυνση του χρέους, όπως τονίζει ο Guardian.

«Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί Ευρωπαίοι, με πρώτη τη Γερμανία, αντιδρούν σε αυτό, επειδή φοβούνται ότι οποιοδήποτε “κούρεμα” του χρέους θα φανεί ως σημάδι αδυναμίας, το οποίο η Αθήνα θα εκμεταλλευτεί για να αποφύγει να προχωρήσει στις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις» εξηγεί η εφημερίδα.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.