Quantcast
Πώς θα γίνουν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ - enikonomia.gr
share

Πώς θα γίνουν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η θεσμοθέτηση των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ, διαδικασία η οποία έχει ως στόχο να μειωθούν κατά 25% τα μερίδια λιανικής και χονδρικής αγοράς της ΔΕΗ και να πέσουν κάτω από το 50% έως το 2020, ενώ οι οριακές τιμές θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες της ΕΕ.

Η απόφαση φέρει τις υπογραφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, καθώς και των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, και του αν. υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Όπως τονίζεται «προκειμένου οι Ελληνικές αρχές να αρχίσουν την εφαρμογή του χάρτη πορείας ακολουθώντας το υπόδειγμα – στόχο της ΕΕ για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, που πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2017 και στο πλαίσιο αυτό, η αγορά εξισορρόπησης να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2017, εγκρίνεται με την απόφαση το υποβληθέν σχέδιο εφαρμογής δημοπρασιών ΝΟΜΕ, την θεσμοθέτηση και την υλοποίηση αυτού.

Οι Αρχές θα ξεκινήσουν την υλοποίηση του Οδικού Χάρτη για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Στόχου για την Ευρωπαϊκή Ενέργεια, ώστε να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο 2017 (βασικό παραδοτέο). Σε αυτό το πλαίσιο, η Αγορά Εξισορρόπησης θα ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο 2017».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.