Quantcast
Χρυσοβελώνη: Στόχος μας να ανακουφίσουμε τους οικονομικά αδύναμους - enikonomia.gr
share

Χρυσοβελώνη: Στόχος μας να ανακουφίσουμε τους οικονομικά αδύναμους

δημοσιεύτηκε:

Καθοριστικές για το κυβερνητικό έργο μέσα στους επόμενους μήνες χαρακτήρισε η υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τις προτεραιότητες που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Όπως είπε η κ. Χρυσοβελώνη στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η προστασία των οικονομικά αδύναμων και η δίκαιη κατανομή των βαρών, αλλά και του πλούτου που θα παραχθεί από την αναπτυξιακή στροφή της ελληνικής οικονομίας, θα καθορίσουν το κυβερνητικό έργο το επόμενο διάστημα.

«Όλη η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, λόγω και των δύσκολων μέτρων που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, είναι να ανακουφίσουμε τους οικονομικά αδύναμους και να μπορέσουμε να κάνουμε μια όσο πιο δίκαιη κατανομή των βαρών» επισήμανε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε ότι το πλεόνασμα του 0,7% που κατέγραψε η ελληνική οικονομία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και για ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Απαντώντας στα όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα της συμφωνίας με τους δανειστές, η υφυπουργός είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία και δρομολόγησε πρόωρες εκλογές, ενώ ανέφερε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα οφείλονται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στις λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων 40 ετών, που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Εξάλλου, στο ερώτημα έως πότε η κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται το παραπάνω επιχείρημα, η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και προέβλεψε ότι στις βουλευτές εκλογές -που, όπως είπε, θα γίνουν κανονικά το 2019- οι πολίτες θα επικροτήσουν το έργο της και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι θετικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.