Quantcast
Κίνημα δημάρχων για το Ελληνικό! - enikonomia.gr
share

Κίνημα δημάρχων για το Ελληνικό!

δημοσιεύτηκε:

Του Κασσιανού Τζέλη

Μπλόκο με κάθε νόμιμο μέσο ετοιμάζονται να στήσουν οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου στην εσπευσμένη μεταβίβαση του Ελληνικού στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση, καθώς η κυβέρνηση τρέχει να καταθέσει την επίμαχη σύμβαση στη Βουλή έως το τέλος Ιουνίου.

Μιλώντας στη Realnews, οι δήμαρχοι Γλυφάδας,Γιώργος Παπανικολάου και Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης εναντιώνονται στην άρον-άρον προώθηση της σύμβασης στη Βουλή και στην υλοποίηση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης με τους όρους που έχουν ήδη συμφωνηθεί και χωρίς τη συμμετοχή τους στις τελικές αποφάσεις.



Ταυτόχρονα, προειδοποιούν ότι θα αντιδράσουν, επιχειρώντας «την ακύρωση του σχεδιασμού με όλους τους νόμιμους τρόπους, εάν δεν βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με δικηγόρους και μηχανικούς να εξετάσουμε και να προσβάλουμε δικαστικά αν χρειάζεται, τα σχέδια, όταν πια δοθούν στη δημοσιότητα, μιας και δεν μας δόθηκαν έγκαιρα για μελέτη και διαβούλευση».

Τονίζουν επίσης ότι δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή σε κανέναν» και ότι «θα μας βρουν απέναντι να διεκδικούμε τα συμφέροντα των δήμων μας, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σημαντικά από την επικείμενη επένδυση, γι’ αυτό και η ανταποδοτικότητα πρέπει να είναι έμπρακτη και να διασφαλίζεται σε βάθος χρόνου». Έτσι ζητούν «σοβαρή και ειλικρινή διαβούλευση. Πώς θα γίνουν όλα αυτά μέχρι το τέλος Ιουνίου», διερωτώνται.

Όπως αναφέρουν, «το πρώην αεροδρόμιο είναι ίσως η πιο προνομιούχα δημόσια έκταση στην Ευρώπη». Επιπλέον, αναρωτιούνται «γιατί κανείς δεν έχει απαντήσει με ειλικρίνεια στο ερώτημα ‘’το Ελληνικό πωλείται με αυτή τη διαδικασία και με αυτό το τίμημα διότι είναι η συμφερότερη για τη χώρα επιλογή ή γιατί υπάγεται απλώς στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης όπως αυτές περιγράφονται στο μνημόνιο;”».

Πιέστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της Realnews.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.