Quantcast
Νέες στρατιές συμβασιούχων με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας - enikonomia.gr
share

Νέες στρατιές συμβασιούχων με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Τους όρους για τη δημιουργία μίας νέας “γενιάς” συμβασιούχων στο Δημόσιο προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες το Υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα με αυτή όλες οι υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται από το αυτό μπορούν με υπουργική απόφαση –κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων- για τις ανάγκες καθαριότητας και φύλαξης των κτιρίων ευθύνης τους να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών μέχρι 31.12.2017.

Οι συμβάσεις αυτές θα γίνονται με φυσικά πρόσωπα που εργάζονταν ή εργάζονται στον καθαρισμό ή τη φύλαξη των παραπάνω φορέων βάσει οποιασδήποτε έννομης σχέσης ή σύμβασης.

Ορίζεται ανώτατο όριο της χρηματικής αντιπαροχής κάθε ατομικής σύμβασης η συνολική ανά φυσικό πρόσωπο ετήσια αμοιβή που θα ελάμβανε ένας μόνιμος υπάλληλος του αντίστοιχου κλάδου στον ίδιον φορέα που έχει προσληφθεί προσφάτως, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών.

Συμπεριλαμβάνονται στη χρηματική αντιπαροχή, η οποία καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και όλα τα αντίστοιχα προβλεπόμενα επιδόματα, προσαυξήσεις και αποζημιώσεις , σύμφωνα με τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.