Quantcast
Αμανατίδης: Η ενότητα πρέπει να βασίζεται πάνω στην ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Η ενότητα πρέπει να βασίζεται πάνω στην ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

Το βρετανικό δημοψήφισμα θέτει την ΕΕ προ των ευθυνών της και θα πρέπει οι ηγεσίες των χωρών μελών να αναστοχαστούν και να πάρουν αποφάσεις με προοδευτική κατεύθυνση που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Τα παραπάνω ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ πρόσθεσε ότι οι 27 χώρες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν συνολικά και ενωτικά τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΕ με την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Η ενότητα πρέπει να βασίζεται πάνω στην ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι πρώτα απ΄ όλα για τους λαούς της» επισήμανε ο υφυπουργός, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μαστίζεται η σημερινή Ευρώπη από την ανεργία και να μην υπάρχουν εργασιακές σχέσεις και πρόσθεσε: «Για να στηριχτεί η Ευρώπη στους λαούς της πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες των λαών της».

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για την αποχώρηση της Βρετανίας είναι ένα σημαντικό ζήτημα που –όπως είπε- θα πρέπει να αναπεμφεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ επέκρινε όσους επικαλούνται ότι ο λαϊκισμός επικράτησε στη Βρετανία με το Brexit, αλλά δεν πέρασε στην Ισπανία με την εκλογική νίκη του Μαριάνο Ραχόϊ.

Εξάλλου, ο κ. Αμανατίδης καταδίασε το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία και τόνισε ότι μέσα από τη νέα αιματηρή επίθεση θα πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα, ώστε να προχωρήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι διαδικασίες για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στη Μέση Ανατολή. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Τουρκία για να μπορέσει να βγει από τον απομονωτισμό, στον οποίο έχει περιέλθει λόγω της πολιτικής της, θα πρέπει να αποφασίσει με συγκεκριμένες κινήσεις στην εφαρμογή των συμφωνιών με την Ευρώπη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.