Quantcast
Τσίπρας: Η Ελλάδα επενδύει στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η Ελλάδα επενδύει στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τον ήχο του Ζορμπά- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γ.Γρ. Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα. Πρότεινε, μάλιστα, τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Huawei. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.