Quantcast
Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί σε Eurogroup στις Βρυξέλλες! - enikonomia.gr
share

Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί σε Eurogroup στις Βρυξέλλες!

δημοσιεύτηκε:

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή επίθεση του Γιώργου Χουλιαράκη στον Τζ. Γκάλμπρεϊθ μετά τις αποκαλύψεις για το plan X. Ο υπουργός αρνήθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως γνώριζε ή είχε συναντήσει τον Αμερικανό οικονομολόγο και μέλος της «μυστικής» ομάδας Βαρουφάκη που κατέστρωσε το Σχέδιο Χ. «Δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μια σύσκεψη με τον κ. Γκάλμπρεϊθ παρόντα», είπε στη Βουλή.

Μάλιστα τον χαρακτήρισε «τυχοδιώκτη» κι αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ».

Ωστόσο, ένα έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη (07.07.2016) ο Ελεύθερος Τύπος δείχνει πως οι Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ είχαν βρεθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2015, ως μέλη της αποστολής που συνόδευε τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα και το οποίο έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δείχνει πως Χουλιαράκης και Γκάλμπρεϊθ ήταν μαζί στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για απόφαση με την οποία εγκρίνονται τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας του υπουργείου για το συγκεκριμένο ταξίδι, από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015, για το έκτακτο Eurogroup αλλά και για να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και για συμμετάσχουν στο Eurogroup και το Ecofin που έγιναν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα που συνόδευσε τότε τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες αποτελούνταν από τους: Γιώργο Χουλιαράκη, που τότε ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρη Γιαννόπουλο, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, Έλενα Παναρίτη, Ιωάννης Μάργαρης, Δημήτρης Λιάκος και ο Κορεάτης Κιν Γκλεν.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Λιάκο είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες με κρατικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιώργος Χουλιαράκης έμεινε στις Βρυξέλλες στις ίδιες μέρες (11-17 Φεβρουαρίου) με τον Γκάλμπρεϊθ, αντίθετα από άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως ο Γκλεν Κιμ, που έφυγαν νωρίτερα.

Θεοχάρης

Με ένα φαρμακερό (re) tweet ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης,«θύμισε» στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ότι …γνωρίζεται με τον άλλοτε συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Λίγες ώρες αφότου ο κ.Χουλιαράκης αναρωτήθηκε φανερά εκνευρισμένος στη Βουλή «ποιός είναι ο Γκάλμπρέηθ» χρήστης του twitter ανήρτησε λίστα από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εγκρίνονταν οι μετακινήσεις συγκεκριμένων προσώπων που συνόδευαν στις αποστολές εκτός Ελλάδας τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το όνομα του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ήταν πρώτο στη λίστα και του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ τρίτο. Ο Χάρης Θεοχάρης κοινοποίησε με τη σειρά του το tweet, με το σχόλιο «Κρίμα ο κ.Χουλιαράκης να μην ξέρει με ποιον ταξιδεύει!»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.