Quantcast
Ο Δημ. Σταμάτης για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews - enikonomia.gr
share

Ο Δημ. Σταμάτης για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews

δημοσιεύτηκε:

Ο Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News σήμερα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας λέει ότι όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, θα καλύπτει τις υποχρεώσεις των δανείων με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου τα οποία “προφανώς θα κληθούν να απορροφήσουν είτε οι τράπεζες, είτε οι πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες”.

Ο κ. Σταμάτης τονίζει πως αυτό σημαίνει πως αν οι τράπεζες δεν μπορούν να τα απορροφήσουν – λόγω των ορίων που έχει θέσει η ΕΚΤ – και οι καταθέτες αρνηθούν οικειοθελώς, τότε για να αποφύγει τη χρεοκοπία δεν του μένει άλλος δρόμος από το να κάνει υποχρεωτική “αγορά” αυτών των γραμματίων από τους καταθέτες.

“Επειδή οι δανειστές προφανώς δεν πρόκειται να χορέψουν στα ‘νταούλια που θα βαράει’ ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι είτε χρεοκοπία, είτε υποχρεωτικό ‘χέρι’ στις καταθέσεις των πολιτών. “Αυτό τον εφιάλτη υπόσχεται ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό”, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.