Quantcast
Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την απαιτούμενη προσοχή και ψυχραιμία παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημερώνεται διαρκώς από τον επικεφαλής της ΕΥΠ και τους επιτελείς του Στρατού για την κατάσταση.

Την ίδια ώρα και ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ενήμερος για τα τεκταινόμενα στη γειτονική χώρα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ, από τον οποίο ζήτησε να ενημερώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Επίκεται τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στο μεταξύ, στο πεντάγωνο μετέβη αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για κινητικότητα στν Τουρκία, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συσκέπτεται με τους επιτελείς του και ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις.

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πολύωρη ήταν η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αν. υπουργό Ν. Τόσκα, με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, στα νησιά και στις εισόδους της χώρας, ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Από παράγοντες του υπουργείου, εκφράστηκε προβληματισμός για το τι θα γίνει σε περίπτωση ροών προς την Ελλάδα, όχι μόνον προσφύγων από τρίτες χώρες αλλά και Τούρκων πολιτών – αλλά όπως ανέφεραν πληροφορίες, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.