Quantcast
Αναγνωστοπούλου: Ελπίζω να μην ναυαγήσει ο εκλογικός νόμος λόγω Δημοκρατικής Συμπαράταξης - enikonomia.gr
share

Αναγνωστοπούλου: Ελπίζω να μην ναυαγήσει ο εκλογικός νόμος λόγω Δημοκρατικής Συμπαράταξης

δημοσιεύτηκε:

«Ελπίζω η Δημοκρατική Συμπαράταξη για μικροπολιτικές σκοπιμότητες να μην επιτρέψει να ναυαγήσει μία διεκδίκηση την οποία και το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι είχε» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας για την απλή αναλογική και υπογραμμίζει ότι «η ΧΑ δεν είναι ούτε στο πολιτικό μας, ούτε στο ιδεολογικό μας τοπίο και δεν μας αφορά η ψήφος της όπως δεν μας αφορά σε οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο».

Η κα. Αναγνωστοπούλου υποστηρίζει ότι η Ε.Ε. μετά το Brexit, «οφείλει να ξαναδεί τον εαυτό της και να σκεφτεί γιατί οι λαοί των κρατών-μελών αναπτύσσουν τέτοιας έντασης και έκτασης ευρωσκεπτικιστικά αισθήματα» και εκτιμά ότι «αν συνεχίσει προς την κατεύθυνση της άτεγκτης λιτότητας αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις άμεσα στην Ελλάδα κυρίως στο θέμα των διαπραγματεύσεων, μεσοπρόθεσμα όμως και μακροπρόθεσμα θα έχει ίσως πολύ πιο σύνθετες συνέπειες στην ίδια την συνοχή αλλά και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η αν. υπουργός Παιδείας αποκλείει το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, και δηλώνει ότι στις προτεραιότητές της είναι «η ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού των ανώτατων ιδρυμάτων» η «ανάσχεση της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό” και η “ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.