Quantcast
Μέσω έξυπνου κινητού θα ενημερώνονται οι έμποροι για απάτες - enikonomia.gr
share

Μέσω έξυπνου κινητού θα ενημερώνονται οι έμποροι για απάτες

δημοσιεύτηκε:

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας σε σχέση με τις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι: «Χαίρομαι πραγματικά διότι ξεκινά μία πολύ σημαντική συνεργασία που σίγουρα θα επιφέρει προοπτική στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Και πρόσθεσε ότι: «Τέτοιου είδους ενέργειες, όπως το Πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι επιβεβλημένες, καθώς θωρακίζουν τον εμπορικό μας κόσμο από κάθε κακόβουλο λογισμικό. Και μόνο το γεγονός ότι περίπου 630.000 εμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που θα απευθυνθούν για να ενημερωθούν και να προστατευτούν είναι όφελος που αποκομίζει ο εμπορικός κόσμος και κατά επέκταση ο καταναλωτής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι δυο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζόμενων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες και θα επικαιροποιείται καθημερινά από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα.

Επίσης θα γίνει κατάρτιση των εμπόρων και των εργαζομένων στο εμπόριο επάνω στην λειτουργία της ως άνω εφαρμογής μέσω δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με εύκολη και ελκυστική πρόσβαση και κανόνες χρήσης, με τελικό στόχο την «έξυπνη» ηλεκτρονική εκπαίδευση και προγραμμάτων κατάρτισης με την μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ – πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ερμείον».

Την κατάρτιση θα υλοποιούν διαπιστευμένοι υπάλληλοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική ζεύξη και η στοχοθέτηση της κατάρτισης προτείνεται να προβλέπει τουλάχιστον 80 προγράμματα στο σύνολο της επικράτειας.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης σχετική ημερίδα για την παρουσίαση της εφαρμογής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.