Quantcast
Παπαδημούλης: Διευκόλυνση του κ. Σόιμπλε στον πολιτικό του φίλο Ραχόι - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Διευκόλυνση του κ. Σόιμπλε στον πολιτικό του φίλο Ραχόι

δημοσιεύτηκε:

«Ο κ. Σόϊμπλε έδειξε μια «ευελιξία», επειδή ο πολιτικός του φίλος, ο κ. Ραχόϊ, προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Ισπανία», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή της στη «δογματική εμμονή» και στην «τιμωρητική λογική», όπως είπε, της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες, για υπέρβαση των ελλειμμάτων τους. «Το βέβαιο είναι ότι η ερμηνεία των συνθηκών γίνεται με τα χρωματιστά γυαλιά της πολιτικής σκοπιμότητας και το παράδειγμα Σόϊμπλε είναι χαρακτηριστικό» είπε ο κ. Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετικό για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες το γεγονός ότι η ΕΕ δεν «τιμώρησε» την ισπανική κυβέρνηση με κυρώσεις και πρόστιμα.

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία ακόμα και η ίδια η Γερναμία, είχαν υπερβεί τα ελλείμματα που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά, όπως ανέφερε, δεν ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες κυρώσεων και ποινών και κατέληξε λέγοντας ότι και η σημερινή Γερμανία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες με τα υπερβολικά πλεονάσματα. «Και αυτά θεωρούνται δημοσιονομικές ανισορροπίες, αλλά και εκεί πάλι δεν εφαρμόζονται οι προβλέψεις για την επιβολή κυρώσεων» τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.