Quantcast
ΠΙΣ: Προσφεύγει στο ΣτΕ για εφάπαξ και συντάξεις - enikonomia.gr
share

ΠΙΣ: Προσφεύγει στο ΣτΕ για εφάπαξ και συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των εφαρμοστικών αποφάσεων του νόμου για το ασφαλιστικό, που αφορούν τη σύνταξη και το εφάπαξ, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 29 Ιουλίου, το Δ.Σ. έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο του Π.Ι.Σ. Χάρη Πολίτη να καταθέσει άμεσα προσφυγή στο ΣτΕ, όπως είχε αποφασισθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Παράλληλα, όρισε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. Μιχαήλ Βλασταράκο και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Βαρνάβα ως εκπροσώπους του στην Επιτροπή που σύστησε ο Υπουργός Εργασίας, προκειμένου να μελετήσει τη δυνατότητα σύστασης Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. μετέφερε στα μέλη του Δ.Σ. την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη για τις αποπληρωμές των παρόχων υγείας. Συγκεκριμένα, οι αποπληρωμές (επισκέψεις, διαγνωστικές κλπ) έχουν ολοκληρωθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που αφορούν ενστάσεις ή κάποιες παραλείψεις. Η αποπληρωμή του Μαρτίου θα γίνει μέχρι τα μέσα του Αυγούστου.

Σχετικά με την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όσον αφορά το ΝΑΤ και το Ταμείο των Μ.Μ.Ε., εκταμιεύθηκε σχετικό κονδύλι από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την καταβολή των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων έχει προσδιοριστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2016 (μετά από αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων)


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.