Quantcast
Σφοδρή σύγκρουση για το Ελληνικό - enikonomia.gr
share

Σφοδρή σύγκρουση για το Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επιστολής του υπουργείου Πολιτισμού προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία, ενημερώνοντας ότι οι υπηρεσίες του πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που ουσιαστικά καλύπτει το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης στο Ελληνικό.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων», ωστόσο η κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και τη ΝΔ δεν άργησε να ανάψει για τα καλά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε με ανακοίνωσή της τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη, εξαπέλυσε επίθεση προς τη ΝΔ σημειώνοντας ότι «ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ».




Για συσκότιση της αλήθειας και παρεμπόδιση της επένδυσης στο Ελληνικό κατηγορεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για αντιπολιτευτική τακτική, η οποία εκδηλώνεται μετά την επιτυχία της τελικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές.
Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη, έγραψε στο Twitter ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη: «Κόβετε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ, και δεν ζητάτε ούτε μία συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ζήτησε επίσης από την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν τις επενδύσεις. «Αν τις πιστεύει, που πολύ αμφιβάλω ο Αλέξης Τσίπρας» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.