Quantcast
Οι πυλώνες της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ -Αισιοδοξία για την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Οι πυλώνες της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ -Αισιοδοξία για την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Με κεντρική θέση τη δίκαιη ανάπτυξη θα διαμορφωθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Τόσο αυτό το θέμα όσο και εν γένει ο συντονισμός και προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της ΔΕΘ, κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρας, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο ίδιος θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και θέματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους κύκλους του Μαξίμου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος.

Σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά τη στρατηγική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά τη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.