Quantcast
Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων - enikonomia.gr
share

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

δημοσιεύτηκε:

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σήμερα το πρωί στις 10 θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία για τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Μια ώρα μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή στις 11 η ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.grπληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, σήμερα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις της ΟΕΦΕ

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ανάρτησε στην ιστοσελίδα της πίνακα με τις τελευταίες της εκτιμήσεις για τη διακύμανση των βάσεων.

Αναλυτικότερα:

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)

Στα 18.100 μόρια φαίνεται πως θα κινηθεί η Νομική της Αθήνας, ενώ κάτω από 18.000 μορίων θα πέσουν οι νομικές της Θεσσαλονίκης και της Θράκης. Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται στην Αγγλική Φιλολογία και τα τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αλλά και Κοινωνιολογίας, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθούν οι σχολές Ψυχολογία.

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών)

Άνοδος έστω και μικρή αναμένεται στην Αρχιτεκτονική Αθηνών και μεγαλύτερη στην Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, όπως και σε όλες τις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ανοδικά θα κινηθούν οι φυσικομαθηματικές και οι γεωπονικές σχολές.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας)

Πάνω από τα 19.000 μόρια αναμένεται να φτάσουν οι περιζήτητες Ιατρικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνοδο θα καταγραφεί και σε Κτηνιατρική, Νοσηλευτική και Φαρμακευτική.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικά)

Πτώση των βάσεων έως και 1.500 μόρια αναμένεται σε Παιδαγωγικά τμήματα και κυρίως σε αυτά της περιφέρειας.

5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής)

Πτώση έως και 500 μόρια αναμένεται σε σχολές οικονομικών σπουδών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομική. Αντίστοιχη θα είναι η “βουτιά” και σε σχολές πληροφορική.

Τ.Ε.Ι.

Ακόμα και κατά 1.000 μόρια αναμένεται να ανέβουν τα Τ.Ε.Ι. παραϊατρικών επαγγελμάτων, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ του 2ου επιστημονικού πεδίου.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.