Quantcast
Με «κόφτη» φόρων και υποσχέσεων ανεβαίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Με «κόφτη» φόρων και υποσχέσεων ανεβαίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Με την υπόσχεση ότι εκείνος δεν θα δώσει… υποσχέσεις ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση» είναι το σύνθημα της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στην οδό Πειραιώς 62, όπου και τα νέα γραφεία της Ν.Δ., οι μηχανές δουλεύουν ήδη στο φουλ, ενόψει της τριήμερης παρουσίας του προέδρου του κόμματος στην 81η ΔΕΘ, στην οποία δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση.

Πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του πολιτικού του γραφείου στο Παγκράτι, κρατώντας ένα μεγάλο φάκελο. Εκεί μέσα βρίσκονταν το πρώτο draft των προτάσεων για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.

Εξάλλου η «βρώμικη» δουλειά είχε ήδη γίνει από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είχε την δύσκολη αποστολή να ενοποιήσει τις 25.000 απαντήσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης μαζί με τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων και αυτές των οικονομικών συμβούλων.

Το «γαλάζιο επιτελείο» συσκέπτεται καθημερινά ώστε το κυβερνητικό πρόγραμμα να διέπεται από ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής που θα έχει ως οδικό χάρτη τη μείωση των φόρων. Αυτό που ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ ονομάζει «Συμφωνία Αλήθειας». Σε κάθε περίπτωση από τη ΔΕΘ, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναδείξει από τη μια το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα, από το οποίο τίποτα δεν υλοποιήθηκε και από την άλλη θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ορισμένες δέκα από τις πιο σημαντικές προτάσεις που έχουν τεθεί προς έγκριση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι παρακάτω:

• Φορολογικά κίνητρα που δίνουν χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για νέες επενδύσεις
• Σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
• Αυτοματοποιημένο σύστημα Αξιολόγησης Δημοσίων Δαπανών
• Δυναμική αντιμετώπιση του θέματος των «κόκκινων δανείων»
• Μείωση των φορολογικών συντελεστών
• Εφαρμογή του Νόμου Πλαισίου για την απλοποίηση στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων
• Ενεργοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κεφαλαιακών συμμετοχών (“IfG” Greek SME Equity)
• Εγγυητικά κεφάλαια για νέα δάνεια στον αγροτικό τομέα
• Επίσπευση των ΣΔΙΤ για την διαχείριση απορριμμάτων
• Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ
• Ελεύθερη πρόσβαση στα ανοιχτά δεδομένα για διαφάνεια, λογοδοσία και επενδυτικές ευκαιρίες

Επίσης πριν από την παρουσία του Προέδρου στη ΔΕΘ, το επιτελείο οργανώνει στη Θεσσαλονίκη ένα «παράλληλο πρόγραμμα» συνεδρίων και workshops στα πρότυπα του «παράλληλου συνεδρίου».

Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις. Από την γραμματεία επιστημονικών φορέων με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων και ακαδημαϊκών, από την γραμματεία Διεθνών Σχέσεων καθώς και από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει μια μίνι-περιοδεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.