Quantcast
Επανέρχονται οι «αιώνιοι φοιτητές» με τροπολογία - enikonomia.gr
share

Επανέρχονται οι «αιώνιοι φοιτητές» με τροπολογία

δημοσιεύτηκε:

Στην ακύρωση της διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που προβλέπει τη διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών προχωρά το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Με την επίμαχη διάταξη καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα τότε χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του φοιτητή.

Σύμφωνα με το νόμο 4009/2011 ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει, αν, όμως, δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή με διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης με τη διάταξη που έφερε στη συζήτηση στη Βουλή για την ιδιωτική εκπαίδευση καταργεί και την υποχρέωσή των «αιώνιων» φοιτητών να επανεγγράφονται ανά εξάμηνο.

Όπως σημειώνει το Βήμα, παρ’ όλο που στην εισηγητική διάταξη αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί μόνο την αυτοδίκαιη διαγραφή λόγω μη εγγραφής σε δύο εξάμηνα (τροποποίηση της παρ. 2 του άρ. 33 του Ν. 4009/2011), επειδή καταργεί επίσης τη διάταξη που αναφέρει μέχρι πότε διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα (παρ. 1, άρ. 49 του Ν. 4009), τελικά αδρανοποιεί συνολικά τη διάταξη του προηγούμενου νόμου-πλαισίου η οποία παρέχει τη δυνατότητα είτε διαγραφής μετά το ν+2 είτε συνέχισης της φοίτησης με τις προϋποθέσεις του εσωτερικού οργανισμού των ΑΕΙ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.