Quantcast
Το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση των φόρων - enikonomia.gr
share

Το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση των φόρων

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή 

«Το φορολογικό είναι εμπόδιο στο επιχειρείν» αναγνώρισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα απέδωσε την υπερφορολόγηση στις μνημονιακές υποχρεώσεις και απάντησε στο αίτημα του Προέδρου του ΕΒΕΑ για μείωση των φόρων ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα. Όπως είπε θα υπάρξει θετικό – έστω και οριακό – πρόσημο στην οικονομία φέτος και πλεόνασμα το 2017.

«Μέρος του πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί και για την ελάφρυνση – έστω και μικρή – της φορολογίας», φέρεται να είπε στον Κωνσταντίνο Μίχαλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις επενδύσεις, αλλά και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου λόγω κυρίως της κατάστασης στην Τουρκία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει μάχη για τη μείωση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2019.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετάσχουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανίων Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.