Quantcast
Τσίπρας: Οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος και ούτε θα γίνει Κύπρος. Δεσμεύομαι εγώ αλλά και η ΕΚΤ….Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες» σχολίασε. «Να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σχετικά με τις καθατέσεις ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας»

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως είναι «δέσμευσή μας είανι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας νόμος ΄΄λαιμητόμος΄΄.

Ένας φόρος παράλογος. Δεσμεύει την ακίνητη περιουσία. Θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» είπε και πρόσθεσε ότι «το 2015 δεν θα πληρωθεί από τους φορολογούμενους ο ΕΝΦΙΑ».

Μόνο ότι υποχρεώσεις υπάρχουν από το 2014, θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «Ο Έλληνας πολίτης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2015 δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ».

Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο κατά της φοροδιαφυγής»
-Αφορολόγητο μέχρι τις 12.000 ευρώ

Τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φορολογία και τις αλλαγές που θα φέρει αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «μια ριζική ανασυγκρότηση του φορολογικού συστήματος. Ωστε να έχουμε ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και προοδευτικό φορολογικό σύστημα», με αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ και επεσήμανε πως «θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους» καθώς και ότι θα μειώσει τις αντικειμενικές αξίες των σπιτιών.

«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ»

Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο στα 751 ευρώ και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό εργασίας, με τον ILO θα αποκαταστήσουμε το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πυρήνας της πολιτικής μας».

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.