Quantcast
Τσίπρας: Κλείστε εντός Σεπτεμβρίου τα προαπαιτούμενα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Κλείστε εντός Σεπτεμβρίου τα προαπαιτούμενα

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Σαφή εντολή στο οικονομικό επιτελείο και στους υπόλοιπους υπουργούς που εμπλέκονται να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δίνει σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι αφενός να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην «στεγνώσει» περαιτέρω η αγορά και αφετέρου να ξεκινήσει αμέσως μετά η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Τα ειδικά μισθολόγια

Στη συνεδρίαση του μίνι Υπουργικού, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, αναμένεται να συζητηθούν και τα ειδικά μισθολόγια, καθώς έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα προκειμένου να μην υπάρξει μείωση μισθού σε περίπου 188.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού είχε απορριφθεί -καθόλου… μετ’ επαίνων- η εισήγηση του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες δεν αποκλείεται στο Μίνι Υπουργικό να κληθούν και ορισμένοι από τους υπουργούς που δεν συμμετέχουν σε αυτό αλλά οι τομείς τους έχουν ειδικό βάρος για τα ειδικά μισθολόγια.

ΔΕΘ- Κανάλια

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ και η οποία θα αφορά τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση πρωτίστως με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Σύνοδος των ηγετών του νότου στην Αθήνα

Στο μίνι Υπουργικό θα συζητηθεί και η Σύνοδος των ηγετών των χωρών του νότου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα. 

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.