Quantcast
Φάμελλος: Εντός χρονοδιαγράμματος θα γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Φάμελλος: Εντός χρονοδιαγράμματος θα γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Εντός χρονοδιαγράμματος θα γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ» τόνισε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ερωτηθείς αν είναι αληθές πως έχουν εφαρμοστεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, της διακυβέρνησης των Τραπεζών, της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, της ενέργειας είναι στον προγραμματισμό του υπουργείου, κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε, θα είναι στην έκθεση συμμόρφωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση καθυστερήσεων».

Κληθείς να σχολιάσει την «εκτόξευση» των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς την εφορία, ο ίδιος σημείωσε:

«Όσον αφορά την φορολόγηση και την άντληση χρημάτων από την αγορά, δυστυχώς ήταν ένα κομμάτι του συμβιβασμού που χρειάστηκε να κάνουμε με τους δανειστές, διότι το απίθανο στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης, ήταν ότι θιασώτες της ιδιωτικής οικονομίας -δες Βερολίνο- επέμειναν να υπερφορολογήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» επισήμανε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι πώς το αναστέλλεις και το ξεπερνάς. Με δύο τρόπους, πρώτα από όλα τροφοδοτώντας την οικονομία με καθαρή χρηματοδότηση από τη μεριά του Δημοσίου και τη μεριά της Ευρώπης και των ξένων επενδύσεων. Κάτι τέτοιο έχει προσδιοριστεί και έχει σχεδιαστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ταυτόχρονα αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον δεν παίρνουμε δάνειο με τηλέφωνο του βουλευτή, επίσης δεν παίρνουν άδεια λειτουργίας του καταστήματος με παρέμβαση του υπουργού».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.