Quantcast
Συνομιλία Τσίπρα-Τουσκ ενόψει της Συνόδου στη Μπρατισλάβα - enikonomia.gr
share

Συνομιλία Τσίπρα-Τουσκ ενόψει της Συνόδου στη Μπρατισλάβα

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, αλλά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του κ. Τουσκ, στο πλαίσιο κύκλου επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που καταδεικνύει την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών τάσεων στην Ευρώπη. Αντιθέτως, υπογράμμισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πακέτου Γιούνκερ και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, με θετικές εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο με σκοπό τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου της ΕΕ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.