Quantcast
Καρβούνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των αυξήσεων σε φόρους - enikonomia.gr
share

Καρβούνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των αυξήσεων σε φόρους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης της επιβολής των αυξήσεων σε φόρους που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο άφησε ο Ειδικός Επιστήμονας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Σταύρος Καρβούνης.

Ειδικότερα, ο κ. Καρβούνης ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό, Αθήνα 984 ότι: «Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Δεν έχει συζητηθεί. Είναι θεωρητικό και υπάρχει και ο κόφτης σε περίπτωση αδυναμίας εσόδων θα περάσεις αυτομάτως στη μείωση δαπανών».

Ακόμη ο κ. Καρβούνης επισήμανε ότι: « Δεν υπάρχει κραχ στην εισπραξιμότητα των φορολογικών εσόδων του Δημοσίου και ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ικανοποιητική».

Όσον αφορά στον λόγο για τον οποίο ποσό της προηγούμενης δόσης δεν έχει δοθεί, όπως προβλεπόταν, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ο κ. Καρβούνης υποστήριξε: «Δυστυχώς, δίνονται με το σταγονόμετρο, διότι προηγούνται οι πάγιες ανάγκες του Κράτους – μισθοί συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία. Μια κυβέρνηση κάνει ιεραρχήσεις. Και στις επιχειρήσεις προκειμένου να επιστραφούν χρήματα χρειάζεται έλεγχος και αυτό μπορεί να σημαίνει χρονοκαθυστέρησης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.