Quantcast
Λεβέντης: Εγώ ποτέ με τον Τσίπρα, είναι λασπολογία - enikonomia.gr
share

Λεβέντης: Εγώ ποτέ με τον Τσίπρα, είναι λασπολογία

δημοσιεύτηκε:

Στα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Λεβέντης απαντώντας στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι διαθέτει πολιτικό «αερόσακο ασφαλείας» και ότι αν ζορίσουν για την κυβέρνηση του τα πράγματα θα στηριχθεί στην Ένωση Κεντρώων είπε: «Η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο στην απλή αναλογική. Και η απλή αναλογική δεν είναι μία λεπτομέρεια είναι το κέντρο βάρος της ύπαρξης του Λεβέντη και του κεντρώου χώρου. Για την απλή αναλογική μάχομαι 50 χρόνια, όσο ζω, από τότε που αισθάνθηκα τον κόσμο».

Και σημείωσε: «Αν έγινε αυτή η φιλία με τον πρωθυπουργό έγινε γιατί μου είπε ευθέως ότι κατάλαβε πως με 153 δεν κυβερνάται μία χώρα. Η μισή να λέει τους άλλους μισούς προδότες». Στο ερώτημα αν μπορεί, όπως τα βρήκατε για την απλή αναλογική να προσεγγίσετε σε κάποια θέματα της οικονομίας στο άμεσο μέλλον ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε: «Εγώ μπήκα στη Βουλή μετά 35 ετών αγώνες, όχι για να φορέσω αμέσως κουστούμια υπουργικά, όπως κάνουν άλλοι. Μπήκα με όνειρο να δείξω ποιος είμαι, το 4% να το κάνω 15% μετά να το κάνω 25%, μέσω αγώνων και μέσω της προσωπικής μου παρουσίας. Αυτό είναι το όνειρό μου, δεν είναι να γίνω υπουργός ή να στηρίξω μία κυβέρνηση. Εγώ τους υποδεικνύω να πάνε όλοι μαζί να σώσουν την Ελλάδα και την οικονομία αυτή τη στιγμή με το να πάμε 10 βουλευτές να προστεθούμε δεν νομίζω ότι δημιουργείται εικόνα της πολιτικής σταθερότητας που επιδιώκω. Εκείνο που χρειάζεται για να ρθουν επενδύσεις είναι μία κυβέρνηση 240 εδρών. Δεν χρειάζεται το 153 να γίνει 162 ή 163».



Στην επισήμανση ότι από τα λεγόμενά του προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αυτή τη συνεργασία ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Αντίκειται στις αρχές μου να πάω να γίνω τσόντα εις κάποιων άλλων».

Μάλιστα σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στην Ελλάδα έχουν κάνει έναν άξονα η Φώφη, ο Σταύρος και ο Κυριάκος να ανατρέψουν την κυβέρνηση και επειδή εγώ σαν Ένωση Κεντρώων δεν μπήκα σε αυτό τον άξονα με χρεώνουν στον Τσίπρα, ότι θα πάω με τον Τσίπρα. Ολη αυτή η λασπολογία των εφημερίδων ότι θα πάω με τον Τσίπρα από που νομίζετε εκπορεύεται; Από το γραφείο του Μητσοτάκη για να κρύψουν τη δική τους συνωμοσία που έχουν κάνει άξονα ανατροπής της κυβέρνησης και ενώ ξέρουν ότι εγώ ποτέ δεν θα πάω με τον Τσίπρα. Αντίκειται στις αρχές μου. Με χρεώνουν ότι είμαι έτοιμος να πάω με τον Τσότρα. Υπάρχει σχέδιο. Ενώ στην Τουρκία δίπλα στον Ερντογάν παρουσιάστηκαν όλοι οι αρχηγοί. Ακόμη και η Τουρκία έδειξε συναίνεση ενώ εδώ υπάρχει το μίσος του ενός κατά του άλλου και η αρχομανία».

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.