Quantcast
Τσίπρας: Μάχη για νέα ρύθμιση χρεών σε Εφορία - Ταμεία - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Μάχη για νέα ρύθμιση χρεών σε Εφορία – Ταμεία

δημοσιεύτηκε:

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Στον αστερισμό της ΔΕΘ κινείται το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε χθες το απόγευμα συναντήσεις με φορείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός δέχτηκε χθες το απόγευμα εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Θεόδωρο Φέσσα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αυτών βρέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, η οικονομική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του επενδυτικού κλίματος, καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης με διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο Πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των φορέων αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τον Αλ. Τσίπρα να κάνει λόγο για ένα καθοριστικό πεντάμηνο για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τους εκπροσώπους του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και στους τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να επιλυθούν.

Ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε πάντως σε θετικές εξαγγελίες για τις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση από το βήμα της ΔΕΘ, αν και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά το αίτημα για νέα ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι προωθεί τα ζητήματα αυτά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν, να υπάρξει συνέχεια στις συναντήσεις αυτές και μετά τη ΔΕΘ και εκφράστηκε η βούληση ο διάλογος να είναι διαρκής.

Κλειστά τα χαρτιά του κράτησε και χθες το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με το κοινωνικό πακέτο που θα εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός και που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τα έσοδα και από τις τηλεοπτικές άδειες. Οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των εξαγγελιών αυτών στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πάντως συνεχείς.

Σε άρθρο του στο περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις σε διάλογο, χαρακτηρίζοντας «το βήμα της ΔΕΘ μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε ένα δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Από τη μεριά μας, ως Ελληνική Κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.