Quantcast
Αλεξιάδης: Καταγραφή των φιλανθρωπικών οργανώσεων για να λυθεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Καταγραφή των φιλανθρωπικών οργανώσεων για να λυθεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Σε καταγραφή των φιλανθρωπικών οργανώσεων, που υπολογίζονται σε 1.200 προκειμένου να υπάρχει πλήρης απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ θα προχωρήσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα δεδομένα από τα δημόσια έσοδα είναι θετικά, αλλά σημείωσε ότι «δεν θριαμβολογούμε, δεν λέμε το δικό μας success story».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ρώτησε για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ», διευκρινίζοντας ότι «ΕΝΦΙΑ έχουν όσα χρησιμοποιούνται για να έχουν εισόδημα» (π.χ. ενοίκια).

Ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι «υπαρκτό πρόβλημα» που «απασχολεί πολιτικά» το ΥΠΟΙΚ «Ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους να το λύσουμε. Έχουμε ένα τεχνικό πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει στο υπουργείο αρχείο με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά μόνο με τις μη κερδοσκοπικές», παραδέχθηκε και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο.

Ήδη η Θ. Φωτίου έχει ενημερώσει ότι υπάρχουν περίπου 1.200 οργανώσεις, είπε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσουμε στην «πιστοποίησή» τους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.