Quantcast
ΕΕΘ: Κινητοποιήσεις αν δεν ανασταλεί η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στο παράλληλο εθνικό δίκτυο - enikonomia.gr
share

ΕΕΘ: Κινητοποιήσεις αν δεν ανασταλεί η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στο παράλληλο εθνικό δίκτυο

δημοσιεύτηκε:

Την αναστολή της κυβερνητικής απόφασης για απαγόρευση της κίνησης βαρέων οχημάτων στο παράλληλο εθνικό δίκτυο ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη. “Στην αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις” τονίζει.

Χαρακτηρίζοντας την απόφαση “κατάφωρα αντισυνταγματική”, ο κ. Ζορπίδης επισημαίνει ότι “η απαγόρευση αυτή έρχεται να επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος τον ήδη επιβαρυμένο κλάδο των μεταφορών, του τουρισμού και των συγκοινωνιών, αλλά και να επιβραβεύσει τα συμφέροντα των ιδιωτών, που εκμεταλλεύονται τα διόδια”.

Στην επιστολή του ο κ.Ζορπίδης αναφέρει ενδεικτικά ότι ένα δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κοστίζει στον πελάτη περίπου 500 ευρώ, εκ των οποίων τα 120 θα πρέπει να δοθούν στα διόδια της διαδρομής. “Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που ορίσατε (δέσμευση οχήματος και πρόστιμο 2.000 ευρώ σε οδηγό και ιδιοκτήτη), είναι δυσβάσταχτα πέρα από άδικα” υποστηρίζει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.